20 Березня 2014
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ІНТЕР'ЄР

ОБЛАШТОВУЄМО ДИТЯЧУ КІМНАТУ

Як використати простір? Які вибрати меблі? Допоможемо нашій читачці облаштувати кімнату для її творчої шестирічної дочки.


Ірина зі Львова: Ми з чоловіком купили квартиру. Як облаштувати дитячу кімнату так, щоб вона була не тільки гарна, але й функціональна для нашої дочки протягом багатьох років? Оксанка любить малювати, і є творчою дитиною.

Облаштовуючи дитячу кімнату, не слід занадто захоплюватися! Хоча це може здатися дивним, інтер’єр дитячої кімнати повинен відповідати певним правилам. Вибір та розташування меблів, кольори та конкретні деталі не можуть бути випадковістю. Адже дитяча кімната викликає багато емоцій та дискусій серед дизайнерів інтер’єру і стилістів. Раніше ми облаштовували дитячу кімнату найкольоровішими, найяскравішими та найвеселішими предметами. Нині дитяча кімната — це невід’ємна частина помешкання, яку слід облаштовувати з винятковою обережністю, щоб вона гармонійно поєднувалася з різними речами і деталями в інтер’єрі. Однак власний простір наймолодшого члена сім’ї не повинен бути точною копією провансальського чи скандинавського стилю, а його вигляд повинен змінюватися разом із потребами дитини та гнучко адаптуватися до послідовних етапів її розумового і фізичного розвитку.

ОБЛАШТОВУЄМО ДИТЯЧУ КІМНАТУ

ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ ПОДІЛ

Основним принципом облаштування дитячої кімнати є поділ на функціональні зони. У кімнаті повинна бути відпочинкова, ігрова та навчальна зона. Зручне ліжко слід поставити якнайдалі від дверей та прохідних приміщень. Поруч з вікном можна поставити письмовий стіл і додаткові предмети інтер’єру, наприклад стілець, полиці і шафи для шкільного приладдя. Переконайтеся, що дитина також має місце для гри, де зберігатимуться усі коробки з іграшками, розмальовками та плюшевими іграшками.

МЕБЛІ

Меблі — це одна з найважливіших складових дитячої кімнати. У той час, як вітрини спокушають нас формами і кольорами, не робіть необдуманих покупок! Варто витратити більшу суму і купити меблі, якими ваша дитина буде користуватись до повноліття. Неможливо? Помиляєтеся! Український ринок пропонує дуже популярні меблі, які «ростуть» разом з дитиною, або як їх називають «модульні меблі». Окремі елементи функціонують у вигляді модулів, які можна довільно комбінувати, розширювати, змінювати, відповідно до росту дитини та інших її потреб. Як це виглядає на практиці? Каркас ліжка може бути оснащений розширеними рейками, тому, якщо ваша дитина виросте зі старого ліжка, Вам треба буде лише докупити більший матрац. За допомогою зовнішніх, але стійких елементів можна також змінити висоту письмового столу, стільців та розширити полиці.Сучасні меблі для дитячих кімнат дозволяють оптимально облаштувати простір.

ОБЛАШТОВУЄМО ДИТЯЧУ КІМНАТУ

Особливим попитом користуються ліжка, які можна сховати під книжковою шафою, мобільний стіл, вбудовані сходи до двоярусного ліжка, модульні полиці для книг й іграшок. Також є можливість розширити ліжко або шафу за рахунок … тунелю, вежі і гірки з героями улюблених казок.
Сьогодні дуже популярне є поняття ергономіка. Новий контекст для його використання стала дитяча кімната. Дитячі меблі повинні бути ергономічні. Це стосується насамперед письмових столів. Правильно розроблений письмовий стіл пристосований до тілобудови дитини і в той же час “змусить” зберігати правильну поставу. Регулювання висоти такого столу — це вже стандартна функція. Додаткові можливості, над якими варто замислитись: регулювати положення і кута стільниці залежно від заняття Вашої дитини – писання, малювання або читання.
Дуже важливим є питання щодо наявності відповідних сертифікатів та ліцензій, адже сертифікований продукт – це безпека дитини. Потрібно пам´ятати: від наймолодших дітей варто закрити гострі краї ліжок, столів та полиць за допомогою гумових накладок, які можна купити у будь-якому меблевому магазині.

ОБЛАШТОВУЄМО ДИТЯЧУ КІМНАТУ

СИЛА КОЛЬОРУ

Колір має велике значення у дитячій кімнаті. Минули ті часи, коли кімнати усіх дівчаток були рожеві, а хлопчиків — сині. Сучасні дизайнери пропонують враховувати значення та енергетику барв. Кожен колір викликає у нас інші почуття, емоції. Барви по-різному впливають на поведінку дітей. Помаранчевий, вважається, кольором радості і пригод, надихатиме вашого малюка до творчості та винаходів. Червоний колір також сприяє дитячій активності. Жовтий для дітей символізує тепло, тому вони затишно почуватимуться у кімнаті з жовтими стінами. Зелений інтер’єр додає позитивну енергію. Рожевий колір подобається дітям, оскільки нагадує історії про принцес та королів. Синій – заспокоює та концентрує. Білий – забезпечить рівновагу, коричневий – розслабить, а фіолетовий – викличе ностальгію. Тому, якщо ваша донечка любить малювати, ідеальний колір для її кімнати – це, наприклад №114 або №122 з палітри Śnieżka Nature.

Кольори повинні відповідати не лише Вашим уподобанням і характеру наймолодшого члена сім’ї, а також відповідному освітленню у помешканні. Якщо дитяча кімната розташована на західній чи південній стороні, то можемо вибрати навіть яскравіші, або темніші кольори, оскільки протягом більшої частини дня у кімнаті буде світло й сонячно. В іншому випадку, краще вибрати нейтральні або світлі відтінки.

Сподіваємося, що ці декілька порад допоможуть Вам вибрати найоптимальніше рішення.

ОБЛАШТОВУЄМО ДИТЯЧУ КІМНАТУ
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...