15 Грудня 2016
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ЕКСТЕР'ЄР

ЯК ЗАПОБІГТИ ПОТЕМНІННЮ ДЕРЕВИНИ В ПРИМІЩЕННІ?

Практичні поради


Деревина екологічно чистий і дуже міцний матеріал. Саме тому її так часто використовують у будівництві. З часом вона може втратити свій природний колір і потемніти. Чому це відбувається і чи можна цьому запобігти?

ЧОМУ ДЕРЕВИНА ТЕМНІЄ?

Деревина – природний матеріал, який піддається впливу сонячного випромінювання і змінює колір. Це пояснюється тим, що деревина містить хімічні сполуки, які поглинаючи світлові хвилі, змінюють їх молекулярну структуру, отже й деревина змінює свій зовнішній вигляд – тьмяніє або жовтіє (залежно від типу деревини).

Потемніння – це поступовий процес. Все залежить від того, як часто матеріал піддається впливу сонячного світла. Чим більше світла падає на деревину, тим важче зберегти його природний колір.

ЯК ЗАПОБІГТИ ПОТЕМНІННЮ ДЕРЕВИНИ?

Найкращий спосіб захистити деревину від потемніння — покрити її лаком. Лак на поверхні деревини створює спеціальне покриття, яке перешкоджає проникненню сонячних променів. Ми рекомендуємо Акриловий лак ТМ VIDARON, призначений для захисту деревини від сонячних променів всередині приміщення. Він призначений для захисту дерев’яних елементів всередині приміщення або меблів.

Цей лак відповідає суворим вимогам європейської норми «PN EN 71.3 – Безпека іграшок».

Підкреслює і зберігає природний колір деревини, підкреслюючи її чарівність. Містить інгібітори-таніну, завдяки чому захищає деревину від знебарвлення, що виникає внаслідок дії смол і дубильних речовин, які містяться у деревині.

ЯК ЗАПОБІГТИ ПОТЕМНІННЮ ДЕРЕВИНИ В ПРИМІЩЕННІ?

Акриловий лак ТМ VIDARON стійкий деревини до стирання, подряпин і механічних пошкоджень будь-якого виду, а також води і мийних засобів. Завдяки своїм властивостям підкреслює природний вигляд деревини і ефективно захищає їх від потемніння.

ЯК ЛАКУВАТИ ДЕРЕВИНУ?

Перед лакуванням очистіть поверхню. Для очищення використовуйте наждачний папір зернистістю 120. Зберіть пил з поверхні деревини. Не лаковану раніше деревину можна заґрунтувати розбавленим з водою лаком у пропорції 2:1(2 частини лаку, 1 частина чистої води).Нанесення лаку. Його слід ретельно перемішати. Лакувати за температури вище від +12°С. Залишаємо висихати на 24 години.

Між шарами лаку слід виконати шліфування деревини.

Для цього використовуємо абразивний папір з грануляцією 320. Очищуємо від пилу. Потім наносимо другий шар лаку. Найкращий ефект досягається шляхом нанесення 2-3 шарів виробу. Кожен шар повинен сохнути не менше 24 годин.

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...