10 Червня 2015
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ЕКСТЕР'ЄР

Пікнік з грилем у садку

Навесні в повітрі відчувається подих літа, який виманює нас надвір. Це чудова можливість запросити на пікнік друзів, колег або провести час із сім’єю просто неба.


Відповідно до етикету, пікнік із друзями та знайомими — чи не найвільніша форма зустрічі. Однак, запрошуючи когось на таку зустріч, слід усе ж знати певні норми.

ОФІЦІЙНА НЕВИМУШЕНІСТЬ

На пікніку свідомо оминають установлені правила, щоб гості почувалися розкуто. Для таких зустрічей не варто обирати конкретне місце. Не обмежуйтесь і споживанням їжі лише за столом. Пікнік у садку — це чудова нагода для цікавих розмов між людьми, що захоплюються певною темою. Якщо хтось із гостей курить, то для них треба заздалегідь підготувати спеціальне місце з попільничкою, дарма що зустріч відбуватиметься на свіжому повітрі. Крім стільців чи лав при столі, у садку можна поставити шезлонги або постелити кольорові підстілки. Це допоможе гостям розслабитися на траві або відпочити в затінку. А коли зайде сонце, у пригоді стануть пледи, які захистять від вечірньої прохолоди.

НАЙПОТРІБНІШІ РЕЧІ

Коло гриля бажано розмістити невеличкий стіл, але так, щоб гості мали вільний доступ і до нього, і до гриля. Поставте на стіл усякі спеції, рожни для шашликів, харчі, що їх смажитимете на грилі, та інші ласощі. Наготуйте вдосталь паперових рушників та одноразового посуду з пластику, паперу або з міцнішого за них меламіну. Пам’ятайте: використовувати одноразове столове начиння дозволено лише на пікніку! Обладнайте також у різних куточках садка смітники і не забувайте вчасно виносити сміття.

НАЙВІДПОВІДАЛЬНІША РОЛЬ

Господар будинку повинен заздалегідь подбати про вугілля та відповідне приладдя для грилю. Він же розпалює вогнище, смажить і приправляє страви, а потім викладає їх на блюда або на тарілки гостей. М’ясо слід брати з грилю спеціальним щипцями. Якщо гості хочуть допомогти, то господар має їм дозволити це зробити, наглядаючи за грилем збоку. Обов’язок господаря — частувати гостей легкими й охолодженими напоями. Напої матимуть гарний вигляд, якщо їх подати в скляних карафках.

Пікнік з грилем у садку

ПАМ’ЯТАЙТЕ ПРО СУСІДІВ

Треба, щоб гості у вашому садку почувалися невимушено й комфортно. Проте зробіть так, щоб ваш відпочинок не заважав найближчим сусідам, які теж хочуть відпочити. Не ставте гриль і стіл коло огорожі, спільної з сусідами, бо дим та жвава дискусія можуть завдати їм незручностей. Не засиджуйтеся допізна. Найкраще розпалювати вогнище в другій половині дня, бо літня спека зазвичай спадає по обіді. Пікнік має тривати приблизно до десятої години вечора.

ЯК ПРАВИЛЬНО ЇСТИ ШАШЛИК?

За правилами етикету, не слід їсти шашлик з рожна. Це навіть небезпечно, бо можна обпектися металевим стрижнем. Тримаючи кінець рожна лівою рукою, правою обережно зніміть один за одним усі шматочки шашлику, виклавши їх на тарілку. Покладіть рожен на край тарілки. Їжте шашлик за допомогою ножа й виделки.

Пікнік з грилем у садку

ЯК ПРАВИЛЬНО ЇСТИ РЕБРА?

Відповідно до етикету, ребра — одна з небагатьох м’ясних страв, що їх можна їсти руками. Подаючи ребра, подбайте про серветки для гостей. Можна також поставити спеціальну посудину з водою, в якій гості митимуть руки.

СОУСИ

Соуси, кетчуп, гірчицю і хрін слід подавати в окремих соусницях. Гості кладуть невеличку кількість присмак на свою тарілку і споживають їх зі шматками м’яса.

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...