16 Вересня 2015
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ІНТЕР'ЄР

ДЗЕРКАЛО, СКАЖИ МЕНІ…

Які ілюзії створюють дзеркала і як з їх допомогою міняти простір свого будинку?


Нерідко дзеркалу приписують магічні властивості. Можна в них вірити, або і ні, але в інтер’єрі дзеркало дійсно творить дива: трансформує розмір і форму простору, змінює освітлення, зміщує акценти, робить бліде яскравим, а звичайне – унікальним.

ПОВІТРЯ І ПРОСТІР

Там, де розташоване дзеркало, стіна ніби відступає, а її місце заповнюється відбитим простором. Мало місця? Використовуйте великі дзеркала. Ви можете розміщувати їх де завгодно: у вітальні, спальні, на кухні – ніяких табу і строгих правил не існує. Це може бути велике настінне дзеркало в золотій рамі, дзеркальна стіна або дзеркало, що стоїть на підлозі.

Головне – пам’ятати, що дзеркало збільшує простір тільки в тому випадку, якщо інтер’єр дуже світлий. Але й для темних приміщень є один фокус-знахідка: у дзеркалі має відображатися люстра, світильник, бра або торшер – світла стане вдвічі більше. Якщо вікна виходять на тіньову сторону, «зловіть» в дзеркалі вікно – в будинку буде набагато світліше.

ДЗЕРКАЛО, СКАЖИ МЕНІ…

АКЦЕНТИ

Дзеркало може привернути увагу до предметів, які вам дуже подобаються: потрібно, щоб у ньому відобразиться старовинний годинник дідуся, сімейні фотографії або різнокольоровий мозаїчний світильник з далеких подорожей. А ще можна «відтворити» у дзеркалі гарний сад за вікном, і ви будете милуватися чудовим видом, навіть перебуваючи до нього спиною.

Дзеркало саме по собі може стати головним акцентом кімнати, справжнім арт-об’єктом, річчю, яка формує характер інтер’єру. З цією роллю прекрасно впорається дзеркало на весь зріст у масивній вишуканій рамі, що стоїть на підлозі, дзеркальна композиція на стіні або актуальні зараз фігурні дзеркала, що повторюють обриси предметів меблів, тварин або аксесуарів, наприклад, дзеркало-клітка з канарейками.

ДЗЕРКАЛО, СКАЖИ МЕНІ…

Дзеркала можуть перебувати в будинку таємно, під прикриттям, у вигляді меблів. Від цього вони анітрохи не втрачають своїх чудових властивостей. Навпаки, ці меблі теж стають чарівними. Вони прекрасно підходять для невеликих приміщень, тому що в буквальному сенсі невидимі. Не бійтеся йти трохи далі звичної шафи-купе з дзеркальними дверцятами. Додайте в інтер’єр дзеркальний комод, стелаж або туалетний столик. Вони створять ілюзію, що не займають місця, і, крім того, додаватимуть обстановці шику.

ДЗЕРКАЛО, СКАЖИ МЕНІ…
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...