23 Травня 2014
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ІНТЕР'ЄР

ЯК ОЗДОБИТИ КОМОД, ВИКОРИСТОВУЮЧИ ШАБЛОН?

Ви хочете самостійно додати декоративних елементів своєму комоду без зайвих витрат?


Ви запланували декорувати комод? Насамперед, огляньте його поверхню, вона має бути гладкою.
Підготуйте :
Будь-кий матеріал для накриття (плівка), щоб не забруднити нічого довкола, м’яку ганчірку, шпаклівку для деревини, викрутки, наждачний папір 120 і 220, ґрунтовку, фарбу для деревини, пензлі, лак, фарби для розпису, шаблон, клейку стрічку, лоток на воду, ватні палички.

ЯК ОЗДОБИТИ КОМОД, ВИКОРИСТОВУЮЧИ ШАБЛОН?

1-ИЙ КРОК

Підготуйте все. Виберіть добре провітрюване приміщення. Застеліть підлогу плівкою і поставте комод на неї. Протріть його м’якою тканиною, змоченою у воді з мийним засобом. Таким чином можна усунути з поверхні усі плями. Всі пошкодження і тріщини на основі слід зашпаклювати шпаклівкою для деревини. Використовуйте лише високоякісні продукти, щоб Ваші меблі зберігали привабливий вигляд довгі роки, наприклад шпаклівку ТМ VIDARON. Вона містить терпентин, який забезпечує надзвичайно високу адгезію виробу з деревиною, а спеціально підібраний кварцовий пил надає їй відповідної міцності і полегшує подальшу обробку. Шпаклівка не розтріскується під час висихання, легко шліфується і полірується. Після шліфування створює гладку поверхню, що імітує натуральний колір деревини. Далі зніміть дверні ручки та інші елементи декору. Витягніть шухляди і покладіть на підлогу, їх слід фарбувати окремо. Ретельно шліфуйте поверхню комоду і шухляд, використовуючи наждачний папір 120. Після цього приберіть пил, і протріть весь комод наждачним папером 220. Тепер знову слід усунути пил м’якою ганчіркою.

ЯК ОЗДОБИТИ КОМОД, ВИКОРИСТОВУЮЧИ ШАБЛОН?

ҐРУНТУВАННЯ

Підготуйте ґрунтовку (ми рекомендуємо Śnieżka Грунтовка для деревини). Малюйте рівномірно, щоб уникнути смуг. Зачекайте, поки вона висохне, дотримуючись рекомендацій виробника. Після зазначеного часу акуратно протріть всю поверхню наждачним папером 220, потім м’якою ганчіркою.

Старі ручки можна замінити новими, це може оновити і додати нового стилю Вашому комоду.

ФАРБУВАННЯ ПОВЕРХНІ

Використовуючи такий самий метод, як підчас ґрунтування, нанесіть один шар фарби (наприклад ŚNIEŻKA SUPERMAL АКРИЛОВА ЕМАЛЬ). Зачекайте, поки вона повністю висохне, протріть комод наждачним папером 220, потім ганчіркою, тоді нанесіть ще один шар фарби. Варто нанести 2 шари фарби. Коли фарба висохне, прикріпіть ручки і встановіть шухляди.

ЯК ОЗДОБИТИ КОМОД, ВИКОРИСТОВУЮЧИ ШАБЛОН?

ДЕКОРУВАННЯ

Якщо Ви хочете намалювати на старому комоді дивовижні речі, можете використати готовий шаблон або самостійно вирізати з паперу, задуманий візерунок. Потім закріпіть шаблон за допомогою клейкої стрічки. Розложіть фарби на палітрі, слід пам’ятати: наносити фарбу кожного кольору потрібно поетапно. Наносити фарбу слід рішучими рухами вгору і вниз, ніколи не використовуйте нерівномірних штрихів, це може привести до небажаних ефектів. Повторюйте нанесення візерунку до бажаного ефекту. Коли все висохне, можете відклеїти шаблон. Будь-які небажані плями усуньте легенько ватною паличкою. Тепер прийшов час нанесення лаку. Рекомендуємо Акриловий лак для деревини VIDARON. Завдяки сучасній рецептурі, для якої застосовуються найновіші досягнення хімічної інженерії, та спеціально підібраним компонентам, лак не містить шкідливих хімічних речовин, тому він безпечний навіть для дуже чутливих людей. Лак відповідає суворим європейським вимогам PN EN 71.3 «Безпека іграшок», поєднуючи якість та екологічність, тому його можна без побоювань використовувати в дитячих кімнатах і дитсадках. Лак – надзвичайно міцний та стійкий до стирання, подряпин, механічних пошкоджень, впливу води, миючих засобів і алкоголю, зберігаючи оптимальну еластичність. Нанесіть на всю поверхню лак. Потрібно, щоб він висох. Отже, Ваш неперевершений комод готовий!

ЯК ОЗДОБИТИ КОМОД, ВИКОРИСТОВУЮЧИ ШАБЛОН?
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...