26 Листопада 2018
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ІНТЕР'ЄР

Як в офісі створити сприятливий простір для творчості?

Як організувати в офісі робочий простір?


Робоча атмосфера є визначальним фактором працездатності та продуктивності будь-якого працівника незалежно від його професії. Вона повинна не лише дисциплінувати й налаштовувати на робочий лад, але й заряджати енергією, надихати на плідну працю та сприяти народженню оригінальних ідей. Як організувати в офісі робочий простір, який сприятиме вияву творчого потенціалу співробітників, розповість Dekoratorium.

Як в офісі створити сприятливий простір для творчості?

Перше, що необхідно зауважити, немає «нетворчих» професій, адже в кожній діяльності тією чи іншою мірою присутня творчість. Для програміста код – це теж свого роду поезія, а написана ним програма – його дітище. Як для письменника велику роль у творчому процесі відіграє місце, в якому він працює, так і для офісного працівника його організація має вагоме значення. А хіба можна сподіватися великої продуктивності, досягнення високих показників, знаходження нестандартних рішень і вияву творчих здібностей, коли робоче місце – сіре та безлике приміщення, яке радше навіює нудьгу, ніж стимулює думку? Жодне підприємство не досягне справжнього успіху, коли його працівники працюють у півсили, нижче своїх можливостей. Великі успішні компанії знають про це, тому дбають про створення сприятливої творчої атмосфери.

Як в офісі створити сприятливий простір для творчості?

Інше питання – як саме не дати зникнути творчій жилі в повсякденній робочій рутині, а розвивати її?

Стіна для нотаток

Надзвичайно ефективне рішення, яке допомагає організувати робочий процес і в підсумку досягати бажаних результатів, – стіна з ефектом поверхні шкільної дошки. На такій стіні зручно записувати завдання, робити нотатки, складати графік на тиждень. Якщо офісний планер можна десь забути, загубити, то стіна точно нікуди не дінеться. До того ж план роботи зажди буде перед очима, а тому задаватиме робочий ритм і відповідний настрій.

Як в офісі створити сприятливий простір для творчості?

Для створення такої стіни рекомендуємо вибрати матову латексну фарбу Śnieżka PLATINIUM® MAGIС, яка дасть змогу отримати на стіні чи дерев’яних елементах ефект поверхні, подібної до шкільної дошки. Виріб підходить для фарбування стін і в офісних приміщеннях. Поверхня, пофарбована Śnieżka PLATINIUM® MAGIС, може слугувати як записник для творчих нотаток, планер в офісі. Фарба вирізняється високою стійкістю до багаторазового вологого протирання крейди.

Атмосфера свободи

Сучасні офіси – це вже не ті сірі коробки, завалені стопками паперів, у яких людина відчуває себе лише ще одним гвинтиком у системі, а відкритий простір для творчості та командної взаємодії. Створити атмосферу відкритості та свободи допоможуть великі панорамні вікна, меблі з натурального дерева, велика кількість кімнатних рослин. Щодо останнього, то не варто загромаджувати ними підвіконня – краще менше в кількості, але більші за розміром. Наприклад, невеликі пальми, які добре виглядатимуть у холах і конференц-залах.

Як в офісі створити сприятливий простір для творчості?

Ергономічне робоче місце

Найголовніше в оформленні робочого місця – усе необхідне має бути на відстані витягнутої руки. Клавіатуру для зручності в роботі краще розташувати на поверхні столу, подалі від краю, а не на висувній полиці для клавіатури, оскільки в іншому разі кисті рук будуть у «підвішеному» стані, що створює незручності для працівника.

Один із найважливіших атрибутів робочого місця – зручне крісло, адже оскільки офісна робота – переважно «сидяча», то необхідно подбати про комфорт і здоров’я працівників.

Як в офісі створити сприятливий простір для творчості?

Про такі очевидні офісні умови, як свіже та чисте повітря за допомогою системи кондиціонування і правильне освітлення, й годі говорити. Вони такі ж першочергові, як і комфортне робоче місце.

Місце для прекрасного

Трохи оживити діловий стиль, у якому оформлений інтер’єр офісу, і створити позитивну атмосферу допоможе використання картин, вітражних композицій тощо. Не варто залишати стіни голими, завжди можна знайти місце для прекрасного.

Кімната для відпочинку

У кожному офісі повинні бути кімнати відпочинку, де працівники зможуть зробити перерву й трохи розслабитися та відновити енергію, щоб уже незабаром знову взятися за роботу з новим припливом сил і завзяття.

Як в офісі створити сприятливий простір для творчості?

Основна мета, яку повинен ставити перед собою керівник під час створення робочого простору, – створити привабливе місце, в яке працівник хотітиме повертатися після вихідних, де почуватиметься затишно та працюватиме не від 8 до 17, а на результат.

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...