4 Липня 2018
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ІНТЕР'ЄР

НОВЕ ЖИТТЯ СТАРОЇ ШАФИ

Пропонуємо кілька цікавих дизайнерських рішень, що кардинально змінять вигляд старої шафи.


Із плином часу старі меблі втрачають не тільки свою функціональність, але й естетичний вигляд. Відтак у Вас є два варіанти – викинути стару шафу на смітник або ж задіяти фантазію і дати їй друге життя. Звісно, можна обмежитись звичайним лакуванням, проте якщо покриття шафи надто пошкоджене, пропонуємо кілька цікавих дизайнерських рішень, що кардинально змінять вигляд старої шафи.

НОВЕ ЖИТТЯ СТАРОЇ ШАФИ

Підготовка поверхні
Що б Ви не планували зробити зі старими меблями, насамперед їх слід очистити від забруднень, відлущеної фарби чи потрісканого лаку. Є два можливих способи очищення: 1) механічний (за допомогою наждачного паперу або шліфувальної машинки); 2) метод хімічного очищення (за допомогою спеціальних речовин, які проникають у важкодоступні місця та руйнують структуру старої фарби чи лаку). Наступний крок – шпаклювання. Дерев’яні меблі часто зазнають досить глибоких пошкоджень у вигляді тріщин чи подряпин. Процес шпаклювання усуне недоліки та створить рівну й гладеньку поверхню, із якою можна буде працювати далі.

НОВЕ ЖИТТЯ СТАРОЇ ШАФИ

Dekoratorium рекомендує

Легкий у застосуванні виріб для шпаклювання дерев’яних поверхонь – шпаклівка для деревини ТМ VIDARON. Вона доступна у кількох кольорах, що наближені до найпопулярніших порід дерев. Шпаклівка містить скипидар, який забезпечує якісну адгезію шпаклювальної маси з деревиною, а спеціальне кварцове борошно надає їй твердості і полегшує обробку поверхні. Перед нанесенням перемішайте шпаклівку до однорідної маси. Нанесіть шпаклівку на робочу поверхню за допомогою шпателя. У разі потреби, через 4 години нанесення шпаклювальної маси можна повторити.

НОВЕ ЖИТТЯ СТАРОЇ ШАФИ

Фарбування
Після підготовчих робіт можна приступати до втілення творчих рішень для старої шафи. Наприклад, перефарбувати її. Спробуйте поєднати кілька відтінків фарби або трафарет. Кольорова гама залежатиме від загального інтер’єру.

Декупаж
Значно оживить стару шафу техніка декупаж. Спеціальний папір накладіть на поверхню і за допомогою пензлика й Акрилового лаку ТМ VIDARON легкими рухами зафіксуйте декупажний папір на робочій поверхні. Цю техніку можна комбінувати зі звичайним фарбуванням, залежно від Вашого творчого задуму.

НОВЕ ЖИТТЯ СТАРОЇ ШАФИ

Аплікація
Бюджетна і водночас досить естетична прикраса для старої шафи. Матеріалом для аплікації може послужити будь-що – кавові зернятка, листя та засушені квіти, клаптики тканини, шпалери, мушлі чи невеличкі камінчики округлої форми. За допомогою клею фрагменти декору слід закріпити на запланованій поверхні, а згодом (за бажанням) полакувати, аби надати блиску декоративним елементам та остаточно закріпити їх.

Фотомиттєвості
Іще одним цікавим дизайнерським рішенням стануть незвичайні фотовкраплення у Ваш інтер’єр. На очищений нелакований фасад шафи нанесіть клею ПВА, а також обрані фотографії накладіть у тих місцях, де плануєте їх розмістити (зображенням до поверхні). Зафіксуйте фото до повного висихання. Знімати папір краще легкими рухами за допомогою губки, що змочена водою. Коли Ви заберете світлини, зображення залишиться на поверхні шафи. Тепер тільки залишиться покрити її лаком. Для цього найкраще підійде акриловий лак від VIDARON. Він швидко сохне і не має різкого запаху, відповідає вимогам європейської норми “PN EN 71.3 – Безпека іграшок”, тож найкраще підійде для лакування Вашої оновленої шафи. Лак краще нанести за допомогою пензля. Через 4 години лакування можна повторити.

НОВЕ ЖИТТЯ СТАРОЇ ШАФИ

Відтак Вас тішитиме не тільки результат творчого експерименту, але й радісні моменти, закарбовані на новій шафі.

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...