Висока температура сприяє розвитку бактерій, їжа швидко псується, тому влітку особливо важливо, щоб її правильно зберігати. Зіпсовані продукти можуть бути причиною багатьох захворювань. Оптимальна температура для зберігання делікатних фруктів і овочів сягає до 10 градусів за Цельсієм. Ви можете тримати продукти, що швидко псуються в поліетиленових пакетах, але вони не можуть бути закриті. Коли погода спекотна, краще купувати тільки таку кількість, яку ми в змозі з’їсти протягом дня, максимум двох.

Холодильник

На саму нижню полицю слід покласти промите холодною водою листя салату. Рослинну краще покласти в пакет, але він не може бути закритим, тому що салат повинен “дихати” а в щільно закритій упаковці, без доступу повітря, нітрати в свіжій рослині перетворюються в нітрити, шкідливі для нашого здоров’я. Так також можна зберігати кріп і петрушку, накриваючи їх коріння вологою тканиною. Ці трави, якщо у вас є достатньо місця в холодильнику, ви можете також зберігати вертикально, поставивши їх в банку з водою. В ящики, де температура становить близько 10 градусів, добре тримати фрукти, що швидко псуються, наприклад, малину, вишні або полуниці. Не слід їх мити, перш ніж покласти в холодильник, тільки безпосередньо перед споживанням.
На нижніх полицях можна розмістити кавун і гриби, наприклад, лисички (які повинні зберігатися до одного дня), ви можете накрити вологою тканиною.

Зберігати в сухому та прохолодному

Деякі овочі та фрукти не повинні зберігатися в холодильнику. До них відносяться, зокрема, помідори і огірки, які зберігаються при кімнатній температурі. Слід помістили їх в темному і прохолодному сухому місці в будинку. Для томатів оптимальна температура становить 13-15 градусів за Цельсієм. Ці овочі не можна тримати на сонці, тому що вони втрачають вітаміни.

Крім того, ми не кладемо банани в холодильник, де вони темніють швидше, зберігайте їх при кімнатній температурі.

Низької температури, близько 10 градусів за Цельсієм, вимагає картопля. Найкраще, щоб зберігати її в підвалі, або в іншому сухому, прохолодному і темному місці, подалі від сонця.

Як зберігати?

  • продукти швидко псуються, якщо вони розташовані близько один до одного або розташовані один над одним,
  • не слід ставити в холодильник занадто багато їжі, тому що невеликий простір не сприяє потокові повітря, що призводить до підвищення температури,
  • їжу після приготування впродовж двох годин слід поставити в холодильник і її не можна зберігати довше двох-трьох днів,
  • яйця не слід мити перед розміщенням в холодильнику, таким чином, ви позбавляєте їх захисного шару для запобігання проникненню мікроорганізмів