4 Січня 2016
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ІНТЕР'ЄР

ІНТЕР’ЄР ПО-ГОЛЛАНДСЬКИ

Голландський стиль в інтер’єрі обожнюють ті, хто не любить складного дизайну, але прагне затишку, тепла і простоти.


Північна, трохи загадкова країна завжди асоціювалася з історіями про мореплавання і тюльпанами. Саме тому в голландському стилі чітко простежуються дві тенденції: морські та флористичні елементи в інтер’єрі.

КОЛІР

У голландському стилі обов’язково повинні бути присутні різні відтінки коричневого (наприклад Śnieżka Nature 161), бордового, бежевого (Śnieżka Nature 163), жовтого і блакитного. Кухня в голландському стилі відмінно виглядає, якщо застосовувати для її дизайну коричневі тони (Śnieżka Nature 151).

Для спальні рекомендують використання світліших кольорів, наприклад бежевих відтінків (Śnieżka Nature 129). Вітальня затишно виглядає, якщо оформити її в жовтому кольорі і використовувати цеглу для декорування простору біля каміна, вікон, окремих зон, які необхідно виділити.

ІНТЕР’ЄР ПО-ГОЛЛАНДСЬКИ

Для підлоги краще всього підійде паркет. Однак враховуючи його вартість, можна використовувати ламінат. Другий варіант підлогового покриття – керамічна плитка, стилізована під камінь. І плитка, і паркет повинні бути в темних тонах. Це добре підкреслить всі меблі та аксесуари.

ВІКНА

Ще одна річ, на яку слід звернути увагу при облаштуванні приміщення в голландському стилі, – це вікна. Якщо ви міняєте вікна, постарайтеся зробити їх максимально великими, одягнувши їх у дерев’яні рами. Актуально буде прикрасити вікна вітражами (наприклад, плівковими). Яскраві вітражі зроблять всю кімнату веселою і радісною. А от від штор краще відмовитися. Їх зазвичай не використовують в голландських інтер’єрах. Якщо ж без фіранок ви не можете жити, обмежтеся тонкою льняною шторою.

ІНТЕР’ЄР ПО-ГОЛЛАНДСЬКИ

МЕБЛІ

Всі меблі, які ви будете використовувати в голландському інтер’єрі, повинні бути масивні і прості (простих форм). Меблі також можуть бути навіть трохи грубуваті. Вишуканість меблів підкреслюють невеликі, на перший погляд, незначні нюанси, такі, як вигнуті ніжки біля столу або стільців. Для декору меблів найкраще підійдуть шкіра і скло. Основним голландським предметом меблів є дерев’яна шафа для посуду з полицями і скляними дверцятами. За склом зазвичай стоїть красивий посуд, який виконує не тільки функціональну, але і декоративну роль. Як правило, на полиці виставляють порцелянові тарілки і горнята в яскраво-блакитних тонах.

Не менш важливий атрибут інтер’єру – камін, прикрашений цеглою або керамічною плиткою.

ІНТЕР’ЄР ПО-ГОЛЛАНДСЬКИ

В цілому інтер’єр у голландському стилі досить практичний і спокійний. Він добре підходить людям, які люблять комфорт і простоту. Якщо Ви хочете створити у себе вдома атмосферу подорожей, тоді цей стиль саме для Вас!

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...