1 Серпня 2018
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ІНТЕР'ЄР

Інтер’єр в стилі ретро

Ретростиль – це дух минулого. Стиль «ретро» вважається одним з найцікавіших. Він складний, різноманітний, відкриває безмежний простір для креативу.


ОСОБЛИВОСТІ РЕТРОСТИЛЮ В ІНТЕР’ЄРІ

Багато хто думає, що ретростиль – це старовинні і антикварні предмети. Частково це так, але не тільки. Для створення інтер’єру в ретростилі відмінно підходять будь-які речі з минулого наших батьків, бабусь і дідусів. Можна взяти старі бабусині меблі та перетворити їх у сучасний витончений предмет інтер’єру. Поставте старовинний рояль або самовар, і таким чином досягнете потрібного результату, звісно, у дизайні все має гармонійно поєднуватися.

МЕБЛІ В РЕТРОСТИЛІ

Якими ж мають бути меблі у цьому стилі? Вони можуть бути непередбачуваними, основний акцент – це форма. Матеріал має другорядне значення, а ось нестандартна форма – це родзинка ретростилю. Дуже популярною для дивану є форма великого бутона квітки. А також диван, що формою нагадує жіночі нафарбовані губи. Це екстравагантно та цікаво. Проте, якщо Ви не полюбляєте неординарних меблів, але стиль «ретро» вам до душі, можна просто взяти старі бабусині або прабабусині меблі, і вдихнути у них друге життя. Цей стиль не так складно створити, враховуючи, що у багатьох ще залишились старі меблі і предмети інтер’єру. Вони припадають пилом десь на дачах, в сараях і на горищах. Можна поставити старий буфет, комод, сервант, тумбочку, крісла, дивани, стільці, столи, шафи – і Ваш інтер’єр перетвориться у справжнє ретро. Старі речі можна шліфувати, фарбувати, лакувати – все це додасть ефект потертості. Дуже часто використовують нанесення спеціальних візерунків під старовину. Це не складно зробити вручну або за допомогою трафарету. Корисна порада: якщо ви хочете нанести візерунок на один з предметів меблів, то нанесіть такий же малюнок і на всі інші предмети інтер’єру. Потрібно дотримуватися однієї стилізації візерунка на всіх меблях, щоб дизайн виглядав гармонійно. Наприклад, якщо ви розфарбували комод, доповніть таким же малюнком і дверцята шафи, скриньки тумбочок, стільницю або ніжки столу. Варіантів – безліч, головне – все чітко продумати.
Візерунки можуть бути цікаві, вигадливі . Дуже добре підходять ретростилю прості і примітивні: квіточки, геометричні фігури, орнаменти, фрукти і овочі. Дизайнери радять використовувати для візерунків навіть імітацію дитячих малюнків – фігурки людей, іграшок, пташок, квіточок – все це відносять до «сентиментального» ретростилю.
Звісно, якщо у Вас немає старих меблів, можна використати прийом штучного зістарення нових. Таким чином їм надають потертий і пошарпаний вигляд, тоді дух старовини увійде у Ваше помешкання.

Інтер’єр в стилі ретро

КОЛІР В РЕТРОІНТЕР’ЄРІ

Що ще вирізняє ретростиль? Насамперед веселі і яскраві кольори і відтінки, які наповнять Ваше помешкання радістю.
Характерними є кислотні кольори. Саме вони широко використовувалися в оформленні інтер’єру минулого століття. Підійдуть такі кольори, як-от: червоний, яскраво-рожевий, соковито-зелений, синій, чорний, помаранчевий, білий. За бажанням Ви можете, звичайно, вибрати і будь-який інший колір.
Головне, щоб він був насиченим. Дуже популярні у ретростилі гірчичні відтінки, оливкові, кремові, пурпурні і колір авокадо.

Інтер’єр в стилі ретро

АКСЕСУАРИ ТА ДЕКОР ДЛЯ РЕТРОСТИЛЮ

Жоден інтер’єр не обходиться без аксесуарів і предметів декору. Ретростилю пасуватимуть ті, які були модними минулих століть. Це можуть бути: кришталеві вази, кольорові скляні графини, фотографії в дерев’яних рамках, картини минулої епохи, старі сервізи. Вишуканим атрибутом старовини вважається старий телефон. На стіни можна також повісити старі плакати. Дизайн у ретростилі можуть доповнювати старовинні торшери, лампи з абажурами, бахромою, люстри зі шнурком. Ретростиль – це цікавий, неординарний стиль, покликаний поєднувати непоєднуване. У такому інтер’єрі завжди буде затишно і комфортно!

Інтер’єр в стилі ретро
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...