14 Травня 2014
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ІНТЕР'ЄР

РОБОЧИЙ КУТОК/ ПРАЦЮЄМО ВДОМА

Відповідаємо на питання нашої читачки про те, як створити зручний робочий куток у себе вдома.


Мар’яна, Львів: Ми з чоловіком недавно придбали квартиру. Оскільки чоловік часто працює вдома, ми б хотіли дізнатися, як створити вдома ідеальне робоче місце? Хочу зазначити, що кімнатка досить маленька, її загальна площа 9 кв. м.

ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З КОЛЬОРУ

Якщо Ви плануєте створити зручний і естетичний робочий куток вдома, насамперед слід ретельно продумати, якого кольору будуть Ваші стіни. Зверніть увагу на декілька базових порад, які допоможуть Вам у цьому: червоний і яскраво-помаранчевий кольори сильно стимулюють, коричневі і бежеві відтінки створюють затишну атмосферу, а зелений – підбадьорює. Пастельні відтінки блакитного, білого чи сірого заспокоять і допоможуть сконцентруватися. Окрім того, блакитний відмінно стимулює творче мислення. Під час пошуків ідеального відтінку зверніть увагу на кольори 141 Śnieżka Nature або132 Śnieżka Nature. У невеличких приміщеннях (кімнати площею не більш ніж 10 кв. м.) ми рекомендуємо використовувати світлі відтінки також у меблях. Світлі і пастельні кольори чудово відбивають світло, оптично збільшуючи простір і створюючи враження чистоти. У маленьких приміщеннях слід уникати занадто яскравих і насичених відтінків червоного, помаранчевого, жовтого і т. д. Варто теж подбати про велику кількість світла, тому краще утриматися від важких віконних занавісок. Додатково маленьке приміщення можна оптично збільшити за допомогою великого дзеркала або навіть цілої дзеркальної стіни, яка також стане оригінальним елементом декору.

РОБОЧИЙ КУТОК/ ПРАЦЮЄМО ВДОМА

ПОТРІБНІ МЕБЛІ

Створюючи домашній робочий куток, слід придбати відповідний до роду занять стіл, а також зручне крісло. Важливо, щоб меблі були пристосовані до Ваших потреб, зросту, а також ергономічних стандартів. Правильне розміщення монітора допоможе покращити комфорт і ефективність Вашої праці. Верхній край монітора повинен бути на лінії зору, тому варто уникати популярних підставок під монітор, які змінюють його положення. Натомість, якщо Ви довго працюєте за комп’ютером або ним користується декілька людей, подбайте про можливість регуляції висоти монітора. Завдяки цьому під час праці можна змінювати позицію тіла. Також пам’ятайте про відповідну відстань між монітором і очима, яка має бути в межах 40 -75 см. Вибір столу: не рекомендуємо столів зі скляними поверхнями, оскільки вони непрактичні. Універсальним рішенням стане стіл, виготовлений з плит ДВП, покритий матовим лаком або шпоном. У всьому мають переважати світлі відтінки. Присутність інших елементів залежить від специфіки приміщення і Вашої уяви. Зверніть увагу на додаткову шафку для принтера і книжкові полиці, вони можуть стати не тільки практичними предметами, а й елементом декору. У невеличкому приміщенні краще використовувати світлі кольори: білий, блакитний, сірий. Натомість інтенсивні і теплі відтінки оптично його зменшать.

РОБОЧИЙ КУТОК/ ПРАЦЮЄМО ВДОМА

СВІТЛО

Світло – це один з найважливіших елементів нашого робочого місця. Якщо Ви працюєте вдома протягом дня, варто подбати про те, аби світло не перешкоджало, відбиваючись від поверхні монітора. Тоді краще монітор поставити задом або боком до джерела світла. Таким чином Ви подбаєте про свій зір. Приміщення з вікнами, розташованими на південь і схід – це найкращий варіант для домашнього офісу. Якщо Ви працюєте вдома ввечері, тоді положення столу і денне світло не мають значення. У цьому випадку слід подбати про правильне розташування штучних носіїв світла. Окрім лампи зверху, має бути друга лампа, розміщена з лівого боку столу (для людей які є правшами), а її світло має бути скероване на поверхню столу.

ДОДАТКОВА ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ

Якщо є така можливість, варто в робочій кімнаті поставити диванчик або софу, на якій Ви зможете відпочити декілька хвилин або в разі потреби приймати клієнтів. Така софа надасть інтер’єру Вашого домашнього офісу не тільки додаткову функцію, але і забезпечить комфортом і затишком. Пам’ятайте про головне: щоб досягти ефективності у роботі, спочатку треба подбати про свій комфорт і зручні умови під час праці. Улюблена рослина чи сімейне фото створять затишок та додадуть настрою, а це справжній ключ до успіху!

Практичні поради:

  • якщо на підлогу постелити килим – це посприяє затишку.
  • варто придбати лише одне, але дуже зручне робоче крісло. Зверніть увагу на те, щоб у ньому був регулятор висоти, механізм обертання і підлокітники.
  • замість важких книжкових шаф з дверцятами варто подумати про сучасні відкриті книжкові полиці, які ідеально впишуться в невеличкий простір і стануть цікавим елементом декору.
РОБОЧИЙ КУТОК/ ПРАЦЮЄМО ВДОМА
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...