27 Липня 2018
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ЕКСТЕР'ЄР

МЕТАЛЕВІ ДЕТАЛІ В ІНТЕР’ЄРІ: СЕКРЕТИ ФАРБУВАННЯ

Металеві ґратки та балюстради, декоративні решітки та ковані вкраплення в інтер’єрі так само потребують догляду, як і менш довготривалі матеріали. Як вберегти ці оздоби та продовжити їм життя, знає Dekoratorium.


Металеві ґратки та балюстради, декоративні решітки та ковані вкраплення в інтер’єрі так само потребують догляду, як і менш довготривалі матеріали. Металеві елементи можуть піддаватися корозії та іржі, а також дії зовнішніх несприятливих факторів. Як вберегти ці оздоби та продовжити їм життя, знає Dekoratorium. Проте відновлення пошкоджених металевих оздоб потребує певної послідовності у діях та дотримання правил їхньої реставрації, дотримання яких є запорукою якісного фарбування та подальшого захисту металу.

МЕТАЛЕВІ ДЕТАЛІ В ІНТЕР’ЄРІ: СЕКРЕТИ ФАРБУВАННЯ

Очищення пошкоджених фрагментів
Огляньте металеві речі, які потребують відновлення, та визначте рівень пошкоджень. Це допоможе ретельно спланувати роботу та уникнути несподіваних помилок у процесі роботи. Перед відновлювальними роботами насамперед подбайте про очищення металевої поверхні від бруду, іржі, корозії та інших пошкоджень. Зробити це можна за допомогою металевих щіток, наждачного паперу та спеціальних хімічних засобів. Очищену поверхню варто обробити знежирювальними засобами (наприклад, розчинником “Śnieżka на іржу”) та витерти насухо ганчіркою. Так Ви зможете забезпечити якісне фарбування пошкодженої поверхні.

МЕТАЛЕВІ ДЕТАЛІ В ІНТЕР’ЄРІ: СЕКРЕТИ ФАРБУВАННЯ

Гладенька поверхня
У разі потреби, на очищену металеву поверхню можна нанести спеціальну шпаклівку. Наступний етап – ґрунтування, яке захистить метал від подальшого псування, а також забезпечить хорошу адгезію фарби та робочої поверхні. Пам’ятайте, що вибір ґрунтувального матеріалу залежить від складу металу, який Ви реставруєте.

Нанесення захисної емалі

Коли всі підготовчі роботи завершено, можна приступати до фарбування металевих речей. Проте метал має кілька особливостей, які ускладнюють фарбування. Покривати емаллю металеву поверхню найкраще поступово тонким шаром, аби фарба не текла. Найкраще її наносити за допомогою пензля. До того ж, пензель краще досягне важкодоступних фрагментів металевої конструкції. Проте можна працювати також валиком або фарборозпилювачем, якщо це потрібно. У цьому випадку думки експертів різняться. Спробуйте обрати той інструмент, який буде зручним саме для Вас.

МЕТАЛЕВІ ДЕТАЛІ В ІНТЕР’ЄРІ: СЕКРЕТИ ФАРБУВАННЯ

Порада від нашого експерта: Для фарбування металевих поверхонь якнайкраще підійде олійно-фталева емаль Śnieżka Supermal. Вона стійка до механічних пошкоджень та дезінфікуючих засобів, має гарну покрівельну здатність. Емаль чудово підходить для фарбування сталевих і чавунних елементів, що використовуються всередині та назовні приміщень. Олійно-фталева емаль Śnieżka Supermal доступна у широкій гамі кольорів. Тож Ви не тільки захистите металеву річ від пошкоджень, але й збережете її естетичний вигляд. Наносити фарбу слід в 1-2 шари з інтервалом до повного висихання.

МЕТАЛЕВІ ДЕТАЛІ В ІНТЕР’ЄРІ: СЕКРЕТИ ФАРБУВАННЯ

Якісне фарбування також залежить від дотримання рекомендацій, що зазначені в інструкції на упаковці виробу. На ці поради варто звернути увагу. Під час нанесення емалі також слід пам’ятати про необхідні умови роботи. Наприклад, найкраще працювати з фарбою за температури не нижче +10ᵒС, що забезпечить її швидке висихання та хорошу адгезію. А отже Ваші металеві оздоби інтер’єру ще довго тішитимуть своєю красою та довговічністю.

МЕТАЛЕВІ ДЕТАЛІ В ІНТЕР’ЄРІ: СЕКРЕТИ ФАРБУВАННЯ
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...