16 Липня 2018
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ІНТЕР'ЄР

Вибираємо ванну: корисні поради і секрети

Всі ми з дитинства любимо водні процедури. Тож, обираючи ванну, спробуємо зважити всі “за” і “проти”.


Вибираємо ванну: корисні поради і секрети

1. Матеріали.

У процесі купівлі ванни зверніть насамперед увагу на матеріал, із якого її вироблено, та його якість. Ці фактори впливатимуть на міцність, опірність до механічних пошкоджень і термін експлуатації ванни. Свого часу досить популярними були чавунні ванни. Насамперед тим, що вони довго зберігають тепло. Такий матеріал стійкий до ударів, проте слід пам’ятати, що чавунна і бляшана ванни всередині покриті спеціальною емаллю, що створює певні незручності. Тож слід дбати про цілісність емалі, адже від механічних впливів вона може потріскатись. Також слід звернути увагу, що бляшана ванна має деякі переваги перед чавунною, зокрема у ціні та вазі. Однак у чавунній ванні вода довше зберігатиме температуру, ніж у бляшаній.

Вибираємо ванну: корисні поради і секрети

Сучасний ринок пропонує дуже великий вибір акрилових ванн, які різняться широким спектром конфігурації та комплектуючих. Матеріалом для її виготовлення служить спеціальний полімер. Серед переваг такої ванни – її висока теплоізоляція, низький рівень шумів під час набору води, легкість самої конструкції, великий асортимент конфігурацій. Проте акрилова ванна потребуватиме спеціальних мийних засобів, призначених для акрилового покриття. До того ж, така ванна має низьку опірність до ударів та хімічних пошкоджень.

Для найвибагливіших можливий варіант ванни, виготовленої з каменю, особливо ж із мармуру. Звісно, такий матеріал буде дуже дорогим насамперед за рахунок його естетичних якостей. Тож остаточний вибір за Вами.

2. Важливо пам’ятати.

Під час вибору ванни також слід враховувати такий фактор, як сантехнічна система. До встановлення ванни слід підключити систему каналізації та завершити роботи з оздобленням і встановленням кранів. Добре підготуйте місце, де буде стояти ванна, а також перевірте, чи добре працює система стоків, аби не довелось знімати всю конструкцію та усувати недоліки.

Вибираємо ванну: корисні поради і секрети

3. Конфігурація.

Перед встановленням ванни варто визначитись із її формою та призначенням. Якщо Ви любите полежати у ванні, то краще віддати перевагу більшій за розмірами конструкції. Якщо ж призначення ванни – швидкий душ, то можна обмежитись душовою кабінкою або ванною невеличкого розміру. Сучасні технології дозволяють експериментувати як з розміром, так і конфігурацією ванни. Круглі, овальні, квадратні й трикутні (кутові) – все залежить від Вашого бажання та вподобань. До того ж, сучасні виробники пропонують ванни не тільки різної форми, але й розмірів. Це особливо важливо для людей високого росту.

Вибираємо ванну: корисні поради і секрети

Після виснажливого робочого дня не зайвим буде прийняти ванну з гідро-, аеро- або турбомасажем. Конфігурація такої ванни передбачає спеціальні пристосування для сидіння або положення лежачи. А кульки з ароматичною олією для купання або піна для ванни зроблять водні процедури особливо приємними й корисними.

Вибираємо ванну: корисні поради і секрети
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...