20 Листопада 2018
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ІНТЕР'ЄР

Як використовувати простір під сходами?

Вільний простір під сходами – це ще одна чудова можливість раціонально використати місце в будинку.


Нераціональне використання простору під сходами або й нехтування ним, на щастя, дедалі рідше явище сьогодні. Із застосуванням компактних і багатофункціональних предметів інтер’єру й з метою розумного облаштування комфортного помешкання власники чи то невеликих квартир, чи то заміських будинків або дворівневих апартаментів майже не допускають утворення «мертвих зон», з користю використовують кожен метр своєї домівки.

Вільний простір під сходами – це ще одна чудова можливість і раціонально використати місце в будинку, і облаштувати окреме приміщення для тих чи інших потреб, і спробувати себе в ролі дизайнера, проявивши власну креативність і винахідливість й вразивши гостей. Як саме організувати простір під сходами підкаже Dekoratorium.

Як використовувати простір під сходами?

Ідей використання місця під сходами можна навести чимало, й залежать вони від його розмірів, кута нахилу сходів і місцерозташування (передпокій, коридор чи вітальня). Воно може бути як частиною інтер’єру, так і зовсім окремим приміщенням, відповідно до цього – відкритим і закритим; мати практичне застосування або ж бути виключно красивим дизайнерським рішенням. Пропонуємо до вашої уваги найпопулярніші та оригінальні варіанти організації підсходового простору.

Гардеробна (шафа) в передпокої

Якщо сходи розташовані біля вхідних дверей, то простір під сходами – найкраще місце для облаштування невеличкої гардеробної. Вона може бути як закритого, так і відкритого типу, залежно від площі й ваших побажань. Власне, підсходовий простір легко розподілити на основні зони, які є в кожній гардеробній. Найвища частина підійде для зберігання сезонного верхнього одягу на вішалках або гачках. У середній частині та знизу можна розмістити полиці чи висувні шухляди для взуття, а також для різних аксесуарів – рукавиць, капелюхів і сумок, а збоку поставити стійку для парасоль.

Як використовувати простір під сходами?

Підсходова комірчина

Годі шукати кращого місця для зберігання усіляких речей, яким в інших кімнатах будинку не знайшлось місця, ніж простір під сходами, особливо якщо вони в коридорі чи передпокої. Тут можна тримати садовий і спортивний інвентар, як-от лижі чи санки, різне господарське обладнання, інструменти тощо. Для дрібніших речей можна розмістити шухляди в нижній частині підсходового простору або безпосередньо під кожною сходинкою. Комірчина та висувні ящики під сходами можуть бути замасковані, будучи виконаними в загальному дизайні сходів.

Як використовувати простір під сходами?

Місце для побутової техніки

Щоб не псувати інтер’єр кухні та звільнити простір у ванній кімнаті, побутовій техніці цілком можна відвести місце під сходами. Причому пральну, сушильну машину та інші прилади можна «вмонтувати» в стіну або закрити дверцятами за бажанням. Тут також можна зробити навісні полиці для зберігання побутової хімії.

Книжковий стелаж або місце для читання

Простір під сходами – це також чудове місце для домашньої бібліотеки. Відведення окремого приміщення вдома для бібліотеки сьогодні може здатися чимось архаїчним і недоцільним, особливо якщо в будинку живе велика родина. Натомість організація книжкових полиць під сходами – оригінальна та практична ідея.

Також замість суцільного книжкового стелажа під сходами можна облаштувати затишне місце для читання, поставивши компактний диванчик або зручне крісло та зробивши навісні полиці для книг.

Як використовувати простір під сходами?

Домашній офіс

Якщо ви шукали, де б облаштувати робоче місце, то простір під сходами, за умови, що вони не в передпокої, – досить непоганий варіант. Тут поміститься весь необхідний офісний інвентар: письмовий стіл, комп’ютер або ноутбук, стілець, лампа, а також шафки та полиці для зберігання документів і канцелярського приладдя. А на стіні знайдеться місце для планера та картини. Звісно, організовуючи робочий простір під сходами, потрібно подбати про добре штучне освітлення.

Як використовувати простір під сходами?

Ігрова кімната

Простір під сходами можна перетворити на втілення мрії кожної дитини – окремий будиночок («штаб») із дверцятами та віконцем. Така «таємна кімната» стане улюбленим місцем дозвілля малюка на довгі роки. Однак, облаштовуючи її, необхідно забезпечити вентиляцію.

Знайти застосування вільному простору під сходами можна ще в багатьох варіантах: міні-гараж (у передпокої – для велосипедів, коляски, самокатів), винотека з міні-баром (у вітальні, особливо якщо немає підвалу), спальне місце та затишний куточок для відпочинку, кухня, санвузол, картинна галерея, оранжерея, акваріум тощо. Важливо пам’ятати про специфіку підсходового простору, а саме: не встановлювати опалювальних приладів і за потреби обладнати джерелами штучного освітлення.

Використання площі під сходами дає змогу не лише створити додаткове приміщення, але й значно збагатити інтер’єр кімнати, коридору чи передпокою.

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...