21 Березня 2014
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ЕКСТЕР'ЄР

Відпочинок серед власної зелені

Ми підкажемо, як сучасно облаштувати Ваш сад.


Для облаштування зеленого куточка не обов’язково мати великий досвід, або користуватись послугами дорогих спеціалістів. Ми можемо це зробити самостійно. Насамперед, варто подумати про те, як ми хочемо використати наш відкритий простір: дехто хоче помилуватися екзотичними квітами та рослинами, а інші хотіли б вирощувати фрукти і овочі або погратися з дітьми, чи провести час з сім’єю. Коли ми визначимося з призначенням нашого літнього саду, варто подумати, яку суму витратити на його облаштування та розпочати роботу.

ЯКІ МЕБЛІ ОБРАТИ?

У кожному саду, незалежно від його призначення, завжди знадобляться літні меблі та альтанки. Облаштовуючи сад, варто визначитись з вимогами щодо меблів та вибрати один із трьох варіантів. Перший варіант передбачає придбання високоякісних дорогих меблів, виготовлених, зазвичай, з екзотичних порід дерева, та стійких до погодних умов. Другий варіант — це менш якісні меблі з пластику, єдиною перевагою яких є низька ціна. Однак пластмасові меблі небажано використовувати в садах, оскільки за найновішими тенденціями вважається, що вони “засмічують” природу. Третій варіант — ми можемо самостійно створити садові меблі, використовуючи піддони, ящики та інші вторинні матеріали. Це найдешевший, але й найоригінальніший варіант.

Відпочинок серед власної зелені

САМ СОБІ АРХІТЕКТОР

Виконання садових меблів — це дуже модно, практично і дешево. Кожен може стати архітектором свого саду, тому що створити такі меблі досить просто. Комплект садових меблів для 6 осіб ми можемо зробити з 11 піддонів. Два піддони використаємо для столу, кладемо їх один на один і закріплюємо. Можна також прикрутити колеса, таким чином стіл буде легше пересувати. Таким самим методом складаємо дивани: з двох піддонів робимо сидіння, а з третього – спинку. Для більшого комфорту на сидіння та спинку можна покласти подушки або матраци. Завдяки меблям з дерев’яних піддонів, наш сад матиме унікальний та оригінальний характер.

Ширина такого дивану 120 см, тобто на ньому вільно помістяться двоє дорослих людей. Меблі з європіддонів вирізняються стабільністю і можуть витримати велику вагу, оскільки їх завданням було перевезення великих вантажів. Не варто також хвилюватися через відсутність спеціальних інструментів. Щоб скласти меблі з піддонів потрібен тільки шурупокрут, шурупи для деревини і металеві кутники. Не радимо використовувати цвяхи, тому що з часом вони можуть послабити окремі елементи. Готові меблі треба відшліфувати і покрити імпрегнатом, завдяки чому вони будуть стійкі до шкідливого впливу атмосферних умов.

Відпочинок серед власної зелені

НЕ ТІЛЬКИ МЕБЛІ

На дачі у пригоді стануть не тільки меблі, а й інші предмети. Жоден садівник не може уявити собі дачі без клумби. Її також можна зробити з європіддонів! Піддон треба частково закопати в землю, а у порожні місця між дошками посадити квіти. Цей естетичний варіант полегшує планування розсади. Дуже важливим елементом у будь-якому саду є стежки, за допомогою яких можемо вільно переходити з одного місця в інше. Однак не всі можуть собі дозволити прокласти їх з граніту або ж інших природних каменів. Для цього можна використати будівельні матеріали після знесення будинків, наприклад цеглу. Правильно підібрана і викладена цегла протягом багатьох років буде естетичним і практичним акцентом у Вашому саду.

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...