12 Липня 2016

Свіжа їжа влітку

Основні правила зберігання продуктів харчування влітку.


Висока температура сприяє розвитку бактерій, їжа швидко псується, тому влітку особливо важливо, щоб її правильно зберігати. Зіпсовані продукти можуть бути причиною багатьох захворювань. Оптимальна температура для зберігання делікатних фруктів і овочів сягає до 10 градусів за Цельсієм. Ви можете тримати продукти, що швидко псуються в поліетиленових пакетах, але вони не можуть бути закриті. Коли погода спекотна, краще купувати тільки таку кількість, яку ми в змозі з’їсти протягом дня, максимум двох.

ХОЛОДИЛЬНИК

На саму нижню полицю слід покласти промите холодною водою листя салату. Рослинну краще покласти в пакет, але він не може бути закритим, тому що салат повинен “дихати” а в щільно закритій упаковці, без доступу повітря, нітрати в свіжій рослині перетворюються в нітрити, шкідливі для нашого здоров’я. Так також можна зберігати кріп і петрушку, накриваючи їх коріння вологою тканиною. Ці трави, якщо у вас є достатньо місця в холодильнику, ви можете також зберігати вертикально, поставивши їх в банку з водою. В ящики, де температура становить близько 10 градусів, добре тримати фрукти, що швидко псуються, наприклад, малину, вишні або полуниці. Не слід їх мити, перш ніж покласти в холодильник, тільки безпосередньо перед споживанням.
На нижніх полицях можна розмістити кавун і гриби, наприклад, лисички (які повинні зберігатися до одного дня), ви можете накрити вологою тканиною.

ЗБЕРІГАТИ В СУХОМУ ТА ПРОХОЛОДНОМУ

Деякі овочі та фрукти не повинні зберігатися в холодильнику. До них відносяться, зокрема, помідори і огірки, які зберігаються при кімнатній температурі. Слід помістили їх в темному і прохолодному сухому місці в будинку. Для томатів оптимальна температура становить 13-15 градусів за Цельсієм. Ці овочі не можна тримати на сонці, тому що вони втрачають вітаміни.

Крім того, ми не кладемо банани в холодильник, де вони темніють швидше, зберігайте їх при кімнатній температурі.

Низької температури, близько 10 градусів за Цельсієм, вимагає картопля. Найкраще, щоб зберігати її в підвалі, або в іншому сухому, прохолодному і темному місці, подалі від сонця.

ЯК ЗБЕРІГАТИ?

  • продукти швидко псуються, якщо вони розташовані близько один до одного або розташовані один над одним,
  • не слід ставити в холодильник занадто багато їжі, тому що невеликий простір не сприяє потокові повітря, що призводить до підвищення температури,
  • їжу після приготування впродовж двох годин слід поставити в холодильник і її не можна зберігати довше двох-трьох днів,
  • яйця не слід мити перед розміщенням в холодильнику, таким чином, ви позбавляєте їх захисного шару для запобігання проникненню мікроорганізмів
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...