Основні правила зберігання продуктів харчування влітку.
Висока температура сприяє розвитку бактерій, їжа швидко псується, тому влітку особливо важливо, щоб її правильно зберігати. Зіпсовані продукти можуть бути причиною багатьох захворювань. Оптимальна температура для зберігання делікатних фруктів і овочів сягає до 10 градусів за Цельсієм. Ви можете тримати продукти, що швидко псуються в поліетиленових пакетах, але вони не можуть бути закриті. Коли погода спекотна, краще купувати тільки таку кількість, яку ми в змозі з’їсти протягом дня, максимум двох.
На саму нижню полицю слід покласти промите холодною водою листя салату. Рослинну краще покласти в пакет, але він не може бути закритим, тому що салат повинен “дихати” а в щільно закритій упаковці, без доступу повітря, нітрати в свіжій рослині перетворюються в нітрити, шкідливі для нашого здоров’я. Так також можна зберігати кріп і петрушку, накриваючи їх коріння вологою тканиною. Ці трави, якщо у вас є достатньо місця в холодильнику, ви можете також зберігати вертикально, поставивши їх в банку з водою. В ящики, де температура становить близько 10 градусів, добре тримати фрукти, що швидко псуються, наприклад, малину, вишні або полуниці. Не слід їх мити, перш ніж покласти в холодильник, тільки безпосередньо перед споживанням.
На нижніх полицях можна розмістити кавун і гриби, наприклад, лисички (які повинні зберігатися до одного дня), ви можете накрити вологою тканиною.
Деякі овочі та фрукти не повинні зберігатися в холодильнику. До них відносяться, зокрема, помідори і огірки, які зберігаються при кімнатній температурі. Слід помістили їх в темному і прохолодному сухому місці в будинку. Для томатів оптимальна температура становить 13-15 градусів за Цельсієм. Ці овочі не можна тримати на сонці, тому що вони втрачають вітаміни.
Крім того, ми не кладемо банани в холодильник, де вони темніють швидше, зберігайте їх при кімнатній температурі.
Низької температури, близько 10 градусів за Цельсієм, вимагає картопля. Найкраще, щоб зберігати її в підвалі, або в іншому сухому, прохолодному і темному місці, подалі від сонця.