11 Жовтня 2014
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ІНТЕР'ЄР

Правда чи міф?

Всі ми багато разів чули, що для оформлення маленьких приміщень існує кілька правил. Які вони?


ДЛЯ МАЛЕНЬКИХ КІМНАТ ПІДХОДИТЬ ТІЛЬКИ СВІТЛА КОЛІРНА ГАМА
МІФ

Звісно, ніхто не буде сперечатися, що світлі тони візуально збільшують простір, але це не повинно означати, що власники маленьких квартир загнані в жорсткі рамки. Основне для успішного оформлення простору – це правильне поєднання світлих відтінків з насиченими яскравими або темними кольорами. У маленьких кімнатах можна і потрібно експериментувати з простором, гратися з контрастом світлого і темного. Одна акцентована стіна, пофарбована в темно-сірий (Śnieżka Nature 166), коричневий кольори (Śnieżka Nature 162, 121) або будь-який інший темний колір, дозволяє створити глибину. Завдяки візуальному віддаленню цієї стіни простір буде здаватися більшим. Другий важливий момент в колірному рішенні – це яскраві акценти. Вони не тільки надають характер інтер’єру, але й відволікають увагу від обмеженого простору.

Правда чи міф?

ВИКОРИСТАННЯ ВЕЛИКОЇ ПЛИТКИ У ВАННІЙ ВІЗУАЛЬНО ЇЇ ЗБІЛЬШИТЬ
ФАКТ

Санвузол й інші маленькі приміщення можна візуально збільшити завдяки правильно підібраній плитці. Так, керамічна плитка великих розмірів здатна зробити кімнату просторішою. Квадратна плитка або маленького розміру, навпаки, «зменшить» і без того невелике приміщення. Однак мозаїки це правило не стосується.

Інший важливий момент – напрям малюнка. Вертикальний малюнок візуально збільшує приміщення у висоту, горизонтальне – у ширину.

Додатково до такої плитки в санвузлі можна використовувати натяжну білу глянцеву стелю, яка також збільшить простір.

Правда чи міф?

ДЛЯ НЕВЕЛИКИХ ПРИМІЩЕНЬ ПОТРІБНІ МАЛЕНЬКІ МЕБЛІ
МІФ

Використання невеликих за розміром меблів дозволяє кімнаті здаватись більш просторою, але насправді можна зменшити не розмір меблів, а їх кількість. Поставте зручний секційний диван у вітальні, на якому сядуть всі друзі, і велике ліжко у спальні, щоб добре висипатися.
Крім того, що великі меблі комфортніші, вони ще й дозволяють інтер’єру виглядати акуратнішими, адже велика кількість дрібних деталей завжди створює візуальний шум і безлад.

Правда чи міф?

У МАЛЕНЬКІЙ КІМНАТІ СЛІД РОЗТАШОВУВАТИ ПРЕДМЕТИ НА ВИСОТІ
МІФ

Це дуже раціональне рішення: коли місця недостатньо, потрібно використовувати всю доступну площу. Але це не означає, що варто навішувати полиці над ліжком, диваном або робочим столом. Будь-які предмети, розташовані на висоті, завжди «з’їдають» простір, нависаючи над головою. Замість безлічі полиць в різних частинах кімнати виберіть одну стіну (або частину стіни) і займіть її висоту цілком, від підлоги до стелі. Це можуть бути як відкриті стелажі і системи полиць, так і закриті шафи.

Правда чи міф?
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...