12 Вересня 2014

Осіннє меню – робота над помилками

Надворі осінь – пора, щедра на фрукти й овочі. Після виснажливої спеки стало прохолодніше, тож і апетит поліпшився. Як харчуватися правильно – з користю для здоров`я і без шкоди для фігури? Ось Вам кілька корисних порад.


БАРВИСТИЙ ШАЛИК – ДО ГАРДЕРОБУ, А РІЗНОКОЛЬОРОВІ ОВОЧІ – В ХОЛОДИЛЬНИК

На початку нового сезону ми намагаємося оновити гардероб, щоб бути у тренді. А щоб бути здоровими, потрібно переглянути свій раціон.
Щоб не підчепити віруси, мати гарний настрій і зберегти фігуру, потрібно правильно харчуватись. Восени споживайте гарбузи, хурму, лимони, апельсини, яблука, сливки, капусту. Від такої палітри кольорів і смаків голова йде обертом. Легко забути про тортики і шкідливу їжу. Гарбуз – не лише атрибут Хеловіну. У гарбузі містяться вітаміни групи В, C, E, D, РР, а також такий рідкісний вітамін T, який впливає на обмінні процеси в організмі.

ДЖЕРЕЛО ОСІННЬОГО МЕНЮ – ОВОЧІ ТА ФРУКТИ

Включіть в свій раціон овочі і фрукти. Зараз у них найбільша кількість вітамінів і найменша концентрація хімії. Готуйте з дарів природи салати, рагу, супи. Намагайтеся 2-3 рази на тиждень їсти тільки фрукти і овочі в різному вигляді. Це підвищить імунітет і очистить організм. Якщо ви піклуєтеся про фігуру – фрукти краще їсти до 14 години, тоді організму вистачить часу, щоб до вечора перетворити цукор (фруктозу) на енергію, а не на жири. Овочі, натомість можна їсти впродовж усього дня і на вечерю.

Осіннє меню – робота над помилками

ТРОХИ ЖИРУ

Жири – джерело теплової енергії, тому щоб не замерзнути, потрібно вживати жирну їжу. Щоб жири не позначились на вашій фігурі, віддавайте перевагу жирній рибі і рослинній олії.Також включіть у свій раціон горіхи – основа енергії і мікроелементів.Уникайте важких перероблених трансжирів. Вони містяться в маслі, маргарині, деяких оліях. Корисні для на нашого організму жири є в оливковій олії, олії з льону, авокадо. Особливо зверніть увагу на авокадо – недарма цей фрукт (так, авокадо це фрукт!) обожнюють дієтологи, моделі Victoria Secret, дерматологи, тренери… Авокадо покращує пам’ять, знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань – все це завдяки поліненасиченим жирним кислотам, що входять до його складу. Калій, що міститься в авокадо, сприяє правильній роботі серця, нормалізує водно-сольовий обмін в організмі і підвищує стійкість до стресу.

НАЙГОЛОВНІШЕ – ПОВНОЦІННИЙ СНІДАНОК.

«Немає шоколаду – немає сніданку», – заявляв Чарлз Дікенс. Повноцінний і збалансований сніданок дозволяє підтримувати нормальну вагу, сприяє продуктивній роботі організму. Також дуже важливо не тільки правильно підбирати продукти, а й дотримуватися режиму прийому їжі. Снідати потрібно стравами, які насичені вуглеводами. Корисні вуглеводи містяться у гречці, вівсянці. А від солодощів натще слід відмовитися. Така звичка може стати причиною цукрового діабету. Обмежуйте кількість кави до одного горнятка на день! Кава виводить з організну магній, який допомагає боротися зі стресом і калій, який необхідний для праці нашого серця.

Осіннє меню – робота над помилками

СМАЧНІ ПЕРЕРВИ

У проміжку між сніданком і обідом слід влаштувати собі легке харчування: з`їсти якийсь фрукт (краще – яблуко) або випити кефіру чи йогурту. Зробити це потрібно, щоб не відчувати різкого голоду і щоб не виникало втоми протягом дня. Обов’язково випивайте 2 літри води кожного дня, бо вона виводить шлаки, допоможе у боротьбі з целюлітом, збереже молодість шкіри.

МІФ ПРО ПЕРШІ, ДРУГІ СТРАВИ І КОМПОТ НА ОБІД – СПРОСТОВАНО!

Дієтологи стверджують, що вживати багато різних страв на обід не треба. Щоб не набрати надлишкової ваги, на обід можна з`їсти всього потрошку. Краще хай це буде перша страва і шматочок якогось м`яса, аніж три різні страви. Переїдати ні в якому разі не треба. Та одна аксіома незмінна: обідати треба обов`язково.

ГОЛОВНЕ ПРАВИЛО ВЕЧЕРІ: ВОНА НЕ МАЄ БУТИ СИТНОЮ

Чого вам хочеться, коли ви приходите додому після важкого робочого дня? З`їсти слона і завалитися на диван перед телевізором? Спиніться! Ви ж не хочете за кілька місяців купувати пігулки для схуднення чи ще частіше відвідувати спортивні зали. Якщо ні, тоді на вечерю Вам найкраще з’їсти якийсь салатик і шматочок м`яса. Якщо ж Вам дуже захочеться поїсти пізніше, апетит можна заспокоїти склянкою кефіру чи звареним буряком з чорносливом. Пам’ятаєте: їсти вечерю треба до 18ºº години? Забудьте про це! Це ще один міф – вечерю слід їсти за 2 години перед сном. Організм все встигне перетравити і не стане відкладати жир, коли не отримає їжі.

Осіннє меню – робота над помилками

ІНСТАГРАМ – ВАШ ХАРЧОВИЙ ЩОДЕННИК

Стежите за калоріями? Для того аби не забути скільки Ви з’їли, можна фотографувати їжу перед кожним прийомом. Так Вам вдасться краще себе контролювати.
Якщо прислухаєтесь до наших порад, у Вас буде завжди добре самопочуття і бадьорість протягом усього дня. Тож харчуйтеся правильно і будьте здоровими будь-якої пору року!

АННА КАРАЧЕВСЬКА

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...