26 Березня 2015
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ІНТЕР'ЄР

ЯК ОБЛАШТУВАТИ КУХНЮ

Обставляючи вітальню чи спальню, ми можемо фантазувати, довільно поєднувати меблі в пошуках незвичайного розв’язку.


Кухня повинна бути зручною, функціональною, безпечною і відповідати нашим потребам та очікуванням. Якщо ви мешкаєте у невеликій квартирі або якщо під час приготування їжі хочете стежити за дітьми, що граються у вітальні, ідеальним варіантом для вас буде відкрита кухня. Холодильник до стелі підхожий для тих, хто любить накопичувати запаси їжі на кілька днів. Не варто купувати багатофункціональний кухонний комбайн, якщо ви готуєте нерегулярно. Устатковуючи кухню, пам’ятайте про ергономічність, комфортний робочий простір і ретельно доберіть кухонну техніку. Якість і функціональність мають бути найважливішими критеріями вашого вибору.

1. УСТАТКУВАННЯ КУХНІ:

Обдумане розміщення шафок та кухонної техніки (на правильній відстані між собою та в певному порядку) – запорука комфорту під час приготування їжі. Важливим є визначення спеціальних робочих зон: для зберігання продуктів, посуду, для миття та підготовчих робіт, для приготування страв, і, нарешті, для термообробки в мікрохвильовій печі або духовці. Тут варто керуватися принципом так званого робочого трикутника, вершинами якого будуть: холодильник – кухонна мийка – плита.

ЯК ОБЛАШТУВАТИ КУХНЮ

2. СТІНИ:

Стіни на кухні повинні бути вологостійкими, тому найкращим оздоблювальним матеріалом буде акрилова або ж латексна фарба.

Не варто експериментувати з надмірною кількістю текстур і кольорів, щоб не створювати хаосу.

Чудовий вибір для кухні – фарба Śnieżka Кухня-Ванна. Вона не лише є водостійкою, завдяки чому стіни можна мити й чистити, а й утворює спеціальне покриття для захисту стін, запобігаючи розвитку бактерій та грибків, адже містить чисте срібло.

3. OСВІТЛЕННЯ:

Функціональність кухні також залежить від правильного розміщення ламп. Верхнє освітлення повинно розподілятися таким чином, щоб не створювати тіней і рівномірно освітлювати весь інтер’єр. Найкраще використовувати матові лампи з теплим жовтим світлом. Точкове освітлення для робочого простору має бути яскравим та сфокусованим. Ми радимо обрати для цього галогенові лампи або світлодіодні смужки, які можна вмонтувати під кухонними шафками.

ЯК ОБЛАШТУВАТИ КУХНЮ

4. СТІЛЬНИЦЯ:

Вибираючи кухонну стільницю, зверніть особливу увагу на розмір і матеріал. Найкраще, щоб завширшки вона була 60 см. Крім того, її слід встановити на потрібній висоті – приблизно на 10-15 см нижче рівня ваших ліктів. Чудовим матеріалом буде граніт, який є найміцнішим, до того ж він стійкій до високих температур і подряпин. Натомість дерев’яний стіл дуже важко підтримувати у належному стані, він швидко втрачає свою природну красу. Коли ж ви захочете придбати стіл з ламінованою стільницею, не забудьте про підставки під гарячі страви і подбайте про дошки для нарізання.

5. ШАФКИ:

Краще відмовитися від полиць у нижніх шафках на користь шухляд із повним висуванням та амортизацією. Вони дають змогу ефективніше використовувати простір, полегшуючи доступ до потрібних приладь. Висувні кошики для вузьких і кутових шаф також сприятимуть тому, щоб кухня стала більш комфортабельною і функціональною.

ЯК ОБЛАШТУВАТИ КУХНЮ
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...