14 Червня 2015
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ІНТЕР'ЄР

Як ванну кімнату зробити привабливішою без ремонту?

Чи можна змінити маленьку і тісну ванну, не вдаючись до ремонту?


Більшість квартир у старих будинках оснащені невеликими санвузлами, і їх господарі думають лише про те, як максимально збільшити і без того невелику площу. Якщо ви не хочете кардинальних змін у квартирі, перепланувань, зносу і зведення нових стін, і плануєте залишити ванну кімнату тих же розмірів, ми знайшли для вас кілька способів, як заощадити простір і подолати відчуття клаустрофобії.

РЕФОРМИ У ВАННІЙ: З ЧОГО ПОЧАТИ?

  • Щоб зрозуміти, як саме і що змінити у вашій ванній, розгляньте кожен елемент окремо і те, як вони взаємодіють один з одним. Чи займають якісь речі (наприклад, раковина або шафа) більшу площу, ніж необхідно? Якщо так, це треба виправити!
  • Наведіть порядок. Так ви краще зрозумієте, чого не вистачає у ванній, а від чого можна позбутися.
  • Наприклад заміна раковини п’єдесталу на тюльпан або підвісну паковину. Ці моделі займають менше місця і візуально розвантажують і без того тісний простір.
  • Подумайтете, на скільки часто ви приймаєте ванну? Якщо ні – візуально розширити стіни допоможе знесення ванною і установка замість неї душової кабіни.

ТРОХИ ПРО КОЛІР

Основна порада, яку можна знайти в інтернеті і яка вже звучить як мантра – перефарбуйте стіни в світлий колір! Але насправді, насичений темний колір стін також створює відчуття додаткового простору. Ідеальний варіант для тісних санвузлів в маленьких квартирах!

Хочете чогось незвичного? Розбийте монотонність і додайте у ванну кімнату другий колір. Пофарбуйте верхню частину стіни в більш світлий (якщо у вас низькі стелі) або темний колір – простір перетворитися миттєво! Головне, щоб разом зі зміною кольору ви також подбали про світло. Воно також створює ілюзію, що ванна кімната більше, ніж вона є насправді. Вбудоване освітлення для маленьких ванн краще, ніж навісне. Воно посилює ефект „збільшення простору”. Зніміть масивні світильники і замініть їх на плоскі вбудовані, і ви відчуєте різницю.

АКСЕСУАРИ

Звичайне дзеркало буде виглядати зовсім по-іншому, якщо оправит його в цікаву раму. Такий предмет прикрасить простір ванної, додасть йому настрій і чудово відбиватиме світло.
Мабуть, найпростіший і бюджетний спосіб змінити обстановку -продбати свічки: вони змінюють настрій на романтичнтй за кілька секунд. Якщобоїтеся пожежі: віддавайте перевагу схожим на свічки світлодіодним світильникам на батарейках.

Трохи фантазії – і стандартну ванну можна перетворити на затишний кімнату, де приємно приймати контрастний душ вранці або теплу ванну ввечері. Освіжити ванну простіше, ніж ви думаєте: почніть з малого, адже гарний інтер’єр – це насамперед деталі.

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...