18 Лютого 2015
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ІНТЕР'ЄР

ЯК ВІДНОВИТИ ПАРКЕТ?

Якщо паркет втратив естетичний вигляд, то слід подбати про його відновлення. Ми радо допоможемо вам у цьому.


ПОПЕРЕДНЄ ОБРОБЛЕННЯ ОСНОВИ

Перший етап робіт, що неабияк може вплинути
на кінцевий результат, — чищення й оброблення основи. З паркету слід повитягати цвяхи та інші предмети, а потім вишарувати його поверхню чистою водою з мийними речовинами, усунувши воскову пасту й полірувальні засоби. Якщо паркет дубовий, то не використовуйте ніяких мийних речовин. Підлогу старанно вичистьте щіткою, протріть чистою водою і дайте добре висохнути. Старий шар лаку зніміть циклювальною і кутовою шліфувальною машинами. Обробіть паркет спочатку грубим, потім середнім, а тоді дрібнозернистим наждачним папером. Пам’ятайте: шліфувати деревину слід у напрямі волокон, щоб на ній не лишалося подряпин. Вишліфувавши поверхню, ретельно протріть з неї пил. Крім того, варто прибрати всю кімнату, вимивши не лише підлогу, а й стіни, вікна та двері, адже навіть кілька шарів лаку не приховають погано обробленої основи. Навпаки, на поверхні можуть з’явитися нерівності й горбки. Якщо лак на підлозі втратив блиск, але в паркеті немає тріщин, то досить буде злегка пошліфувати підлогу наждачним папером. Розколини в паркеті слід заповнити спеціальним засобом, додавши до нього деревного пилу з вишліфуваної підлоги.

ЯК ВІДНОВИТИ ПАРКЕТ?

ІНСТРУМЕНТИ

Лакуйте підлогу пензлями або валиками. Перевага валиків полягає в тому, що завдяки довгій ручці лакувати можна й навстоячки. Крім того, за одним рухом можна вкрити лаком велику поверхню. Оберіть ролики з короткою ворсою (6–10 мм). Кольорові байци найкраще накладати пензлем. Мастику можна накладати і пензлем, і валиком.

Надлишок засобу слід прибрати бавовняною ганчіркою. Радимо все робити новими інструментами. Перш ніж користуватися пензлями й валиками, витріть з них пил і добре промийте їх. Між фарбуваннями зберігайте інструменти в розчиннику, а перед повторним використанням промийте і висушіть.

ЧИМ НАЙКРАЩЕ ЛАКУВАТИ ПАРКЕТ?

На ринку є безліч лаків для дерев’яних підлог і паркету. Однак пам’ятайте, що найважливіші критерії вибору покриття — довговічність і механічна стійкість. Тому ми радимо використовувати Лак для паркету без ґрунтовки VIDARON. Завдяки технології ретельно дібраних смол Ultra Double Technology цей міцний і стійкий засіб легко накладати на поверхню. Перед використанням його слід ретельно перемішати, перелити в чисту посудину і поставити в кімнаті, де ви маєте намір полакувати підлогу. Оптимальна температура для робіт — плюс 16°С. Перший шар лаку накладіть валиком і дайте поверхні висохнути 12 годин. Тоді вкрийте її лаком ще раз (можна накласти три шари). Лакуйте рівномірно, щоб на поверхні не лишалося смуг і розводів. Перш ніж накладати черговий шар лаку, не забудьте почистити підлогу від пилу.

ЯК ВІДНОВИТИ ПАРКЕТ?

Байцування, на відміну від ґрунтування, дає змогу зберегти структуру деревини. Байци бувають різних кольорів. У палітрі БЕЙЦ VIDARON — 13 кольорів, розроблених з уваги на породи деревини. Наприклад, для підлоги з бука ідеально підійде колір, створений на основі букового зразка. Добирати кольори бажано вдень. Бейц рясно накладіть пензлем у напрямі волокон деревини. Надлишок засобу зітріть ганчіркою або губкою. Після висихання вкрийте підлогу лаком, який захищатиме поверхню від подряпин. Дерев’яна підлога, оброблена Бейцом, має елегантний, розкішний вигляд завдяки ідеальному підкресленню структури деревини.

Більше інформації про вироби – на сайті www.vidaron.com.ua

ЯК ВІДНОВИТИ ПАРКЕТ?
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...