14 Червня 2015
МАЙСТЕРНЯ ПРОЕКТІВ
ФАСАДИ

МІЙ БАЛКОН – МІЙ ДИВО-САД

Ви мрієте про стильний і затишний балкон, на якому зможете проводити вільний час?


Практично в кожній квартирі, балкон – це своєрідна комора, де зберігаються непотрібні речі, і нам завжди здається, що все-таки коли-небудь вони нам знадобляться! І як ми заздримо, коли приходимо у гості до друзів, а у них на балконі просторо, гарно і світло. Отож перше, що слід зробити, це розчистити простір на балконі. Викинути все непотрібне і звільнити місце для оновленого, квітучого балкону.

ПІДБІР КВІТІВ

Квіти потрібно вибирати залежно від їх потреб: одні люблять тінь, інші – сонячне світло. Для сонячної сторони балкону чудово підійдуть такі рослини, як наприклад, годеція; айстра; іпомея; пеларгонія; бальзамін; вербена; маргаритки; петунія; агератум і багато інших. Додатково під час вибору рослин потрібно звернути увагу на час їх цвітіння. Якщо правильно підібрати асортимент рослин, ваш балкон буде квітучим цілий рік. Хоча квіти люблять світло, у жодному випадку не можна їх виставляти під прямі сонячні промені. Необхідно подбати про захист рослин, встановивши жалюзі на вікнах балкону.

Якщо ваш балкон розташований в тіні або півтіні, зверніть увагу на тіньолюбні рослини, це можуть бути: бегонія; резеда; лобелія; фуксія; петунія; чорнобривці і т.д. Хорошим рішенням може стати вертикальне озеленення балкону кучерявими рослинами – дуже привабливий і популярний прийом в дизайні балкону. Це дозволить вам сховатися в літню спеку у прохолодній тіні рослин.

КОЛІРНІ КОМПОЗИЦІЇ

Якщо ви вирішили прикрасити свій балкон квітами і квітковими композиціями, які тішитимуть око все літо, вибирайте такі, в яких рослини вдало поєднуються між собою, наприклад в одній колірній гамі. Це виглядає стильно і надає будь-якому навіть самому простому балкончику привабливий вигляд. На початку літа основу квіткової композиції створять братки і примули. Тож ви можете сміливо садити їх разом – рослини мирно сусідують одне з одним. Якщо хочете отримати тепліший відтінок рожевого у своїй композиції, додайте трохи жовтого: молочай, нагідки і жовтушник – те, що треба. А щоб влітку ваш рожевий квітник не збляк, посадіть в горщики з квітами кущики рожевої герані і петунії з іншими квітами.

МІЙ БАЛКОН – МІЙ ДИВО-САД

Для тих, хто віддає перевагу іншим відтінкам, наприклад – прохолодній блакиті – висаджуйте на початку літа в горщики блакитні примули, петунії, братики, гіацинти і віолу, декоративні злаки. В середині літа блакитні балконні клумби може доповнити лілова і блакитна петунія, геліотроп і вербена. Можна урізноманітнити свій квітник і новими квітковими сортами орлика. Ця рослина багато місця в горщику не займатиме, але буде цвісти протягом усього літа. Додаючи нові горщики, не забувайте підсипати в них земельну суміш з добривами.

На балконі також можна зробити міні-теплицю, для цього, звичайно, вам доведеться подбати про відповідне опалення і світло, і тоді правильно підібравши сорти, ви зможете тішити себе врожаєм цілий рік. Ще один варіант – влаштувати на балконі «зимовий сад». Для цього одну стіну можна зробити дзеркальною, а на стороні такої стіни встановити стелажі з поличками для квітів. Такий зимовий сад буде прекрасним у будь-який час року.

Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...