1 Серпня 2018
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ІНТЕР'ЄР

Менше означає більше. Скандинавський стиль.

Світлі затишні інтер’єри в Скандинавії – це контраст до похмурої погоди за вікном.


Мода на інтер’єр змінюється дуже швидко. Щосезону дизайнери пропонують нові нестандартні винаходи й поєднання кольорів. Слід зазначити, що серед безлічі стилів дизайну помешкань є один універсальний і позачасовий – скандинавський стиль. Сьогодні в Україні він набуває щораз більшої популярності, завойовуючи серця багатьох наших земляків. Отже, як правильно оформити інтер’єр у стилі Північної Європи? Чим вирізняється скандинавський стиль?

СТРИМАНІСТЬ І ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ

Оздоблюючи інтер’єр у скандинавському стилі, насамперед керуйтеся простотою і функціональністю. Жителі півночі полюбляють натуральні матеріали: дерево, лозу, льон тощо. Скромні, без зайвих прикрас меблі, зроблені переважно зі світлої деревини (ясена або берези) – вдале поєднання естетики, надійності та зручності. Обладнуючи вітальню чи спальню, не поспішайте купувати всі меблі разом. Скандинави найчастіше меблюють своє помешкання поступово, комбінуючи меблі, придбані на товкучці, з дизайнерськими аксесуарами та сучасними елементами.

НАСТРОЄВА АТМОСФЕРА

Настрій і атмосферу в скандинавських будинках створюють здебільшого прості, але виразні аксесуари. Подушки й пледи з натуральних тканин, прикрашені різнобарвною вишивкою і графічними мотивами, надають неповторної затишної аури, а дизайнерські вази, рамки фотографій та підсвічники оживляють інтер’єр. Не забувайте давати речам ладу. У скандинавському стилі не може бути випадковостей: кожна, навіть найменша, деталь має своє заздалегідь визначене місце.

ЛЕГКІСТЬ І СВІТЛО

У скандинавських будинках ви не побачите масивних декоративних штор. Жителі півночі віддають перевагу природному освітленню, обираючи жалюзі або штори з практичних, легких матеріалів, що пропускають сонячне світло. Чи не найважливіший елемент інтер’єру в скандинавському стилі – металеві або паперові світильники з мінімалістичними формами. Особливу атмосферу створюють також білі свічки на підвіконнях, на столі чи на комоді. Білі стіни – основа цього північного стилю. Забудьте про екстравагантні кольори і шпалери. Замініть їх ясними та нейтральними кольорами, що справлять враження свіжості і візуально збільшать кімнату. Білий колір можна поєднати зі світло-рожевим, бежевим, сірим і навіть графітовим чи бронзовим. Головне, щоб стіни були помальовані натуральними фарбами з тієї самої палітри. У скандинавських інтер’єрах часто-густо фарбують навіть цеглу, і це створює неповторний ефект. Підлога – зазвичай з натуральної деревини. Її можна залишити як є або ж покрити білим чи сірим матовим лаком. Увиразнити підлогу допоможуть плетений килим або овеча шкура. Тільки не застилайте ними всю поверхню.

Соня Новицька

Менше означає більше. Скандинавський стиль.
Менше означає більше. Скандинавський стиль.
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцінка: 5,00 з 5
Loading...