18 Червня 2014
ПРОСТІР НАТХНЕННЯ
ІНТЕР'ЄР

Літо в ритмі фолк

Фольклор завжди надихав.


Цей стиль оформлення інтер’єрів має декілька назв – етнічний стиль, екзотика, фолк або просто етника. Етнічний стиль передбачає максимальне використання всіляких елементів декору, які відображають культурні і історичні особливості якої-небудь нації або держави. Завдяки поєднанню всіляких фольклорних мотивів в дизайні інтер’єру, етнічному стилю удається створювати унікальну атмосферу занурення в традиції і культуру іншого народу.

Літо в ритмі фолк

Однією з чудових особливостей інтер’єру в етнічному стилі є те, що для передачі відповідної енергетики досить правильно підібрати матеріали, форми, колірну гамму, предмети меблів і інші елементи декору. Етнічний стиль не вимагає обов’язкових конструкційних змін, перепланування, повного переобладнання приміщення.

Літо в ритмі фолк

Матеріали для облаштування інтер’єрів в етностилі, також всілякі, як і національні особливості тієї або іншої країни. Для обробки зазвичай використовуються або природні матеріали, або їх імітація. Причому імітація має бути фактурною, інколи навіть нарочито грубою, справляючою враження «необробленої» поверхні. Для стін може бути використане фарбування, штукатурка, облицювання під камінь.

Літо в ритмі фолк

Здавна українці прикрашали кольоровими візерунками не тільки свій одяг, а ще й дім. Сьогодні ж ця тенденція повертається. Сучасні українці наносять вишивані орнаменти на стіни та меблі, а також викладають мозаїкою.

Літо в ритмі фолк

Що ж до малюнка, то тут панують всілякі національні орнаменти, якими прикрашають текстиль, обробні матеріали, аксесуари. Перевага в етнічному інтер’єрі віддається натуральним матеріалам, а як оббивка часто використовується імітація під шкіру або шкуру тварин. Чудове враження справляють плетені меблі з ротанга, пальми або бамбука.

Літо в ритмі фолк
Не дуже!Слабенько!Непогано!Дуже добре!Супер! Оцініть цю статтю, будь ласка!
Loading...